Biotech Talent Unlocked

Inleiding

Het project Biotech Talent Unlocked ontving op donderdag 8 december 2022 een subsidie van 558.000 euro van Interreg VI A. Interreg is een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Het project Biotech Talent Unlocked richt zich op de organsisatie van voldoende passend geschoold talent voor de circulaire- en biobased economie in de Eems Dollard Regio (EDR). 

Doel van het project

Met het project Biotech Talent Unlocked, willen kennisinstellingen en bedrijven zich actief inzetten om voldoende en passend geschoold talent voor het circulaire- en biobased economie te organiseren. Bedrijven aan beide zijden van de grens ondervinden veel problemen bij het vinden en behouden van adequaat geschoold personeel op mbo, bachelor- en masterniveau in biotechnische en aanverwante vakgebieden. Om te voorkomen dat de bedrijven negatieve gevolgen van dit tekort oplopen qua innovatiecapaciteit, de algemene bedrijvigheid in de EDR-regio daalt en de transitie naar een groene economie in de noordelijke grensregio in gevaar komt, slaan de BIO Cooperative en partners de handen ineen om dit grensoverschrijdende humancaptitalprobleem het hoofd te bieden.

Projectpartners

De projectpartners in dit project zijn BIO Cooperative, Hochschule Emden-Leer, BBENG, Hanzehogeschool Groningen, 3 N Kompetenzzentrum e.V., Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden Leeuwarden, Noorderpoort College, Friesland College en het Drenthe College.

Green Business Challenge

De overgang naar een groene economie vraagt om een heroverweging van onze afhankelijkheid van traditionele materialen en pleit voor een duurzame aanpak van organische hulpbronnen, innovatieve biotechnologieën en groene bedrijfsmodellen. Om van niet-hernieuwbare bronnen over te stappen naar biobased, veerkrachtige alternatieven, hebben we de beste ideeën en meest briljante geesten nodig die zich verenigen. Daarom bereidt de Green Business Challenge zich voor op de allereerste Biobased Editie die plaatsvindt van 11 tot 13 juni 2024. Verwacht een onvergetelijke 3-daagse roadtrip en actievol evenement met meer dan 20 studententeams die samen echte zakelijke uitdagingen aanpakken waarmee organisaties in de Eems Dollard Regio worden geconfronteerd.

Ben jij:

🌱 Geïnteresseerd in de groene economie en biobased oplossingen?

💡 Een innovatieve, out-of-the-box denker?

💪🏼 Klaar voor een uitdaging en serieus als het gaat om het bouwen aan een betere toekomst?

En klaar om:

💚 Te werken aan echte zakelijke uitdagingen met fantastische mensen?

👀 Je talent te laten zien aan potentiële werkgevers?

🚀 Een roadtrip te maken in de Eems Dollart Regio van 11 tot 13 juni 2024?!

Schrijf je nu in en claim je plek! Klik hier📥 Stuur zo snel mogelijk je sollicitatie in!

De Green Business Challenge maakt deel uit van Biotech Talent Unlocked, gefinancierd door Interreg VI A. In de Eems Dollart Regio banen talrijke innovatieve bedrijven, start-ups en groene initiatieven de weg naar een circulaire en biobased economie. Als onderdeel van het project bundelen bio-bedrijven en universiteiten hun krachten om samenwerking te bevorderen, verandering te pionieren, carrièremogelijkheden uit te breiden en educatieve programma’s te ontwikkelen die verband houden met duurzaamheid over de grenzen heen.

Meer informatie over Biotech Talent Unlocked?

Wil je graag meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Sven Stielstra, business developer bij de BIO Cooperative via s.stielstra@triade.umcg.nl of telefonisch: 06-38149 283.

 

Biotech Talent Unlocked wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer Projecten

Biobeton

Het biobeton project, dat werd uitgevoerd in 2023, onderzocht of er een markt is voor het nieuwe, duurzame product biobeton.

EMPHATI

Inleiding In het EMPHATI-project werken Nederlandse en Duitse bedrijven en kennisinstellingen samen aan de ontwikkeling van nieuwe duurzame en milieuvriendelijke producten op basis van PHA